2015 10 legrosszabb filmje!

2015 legrosszabb filmjeit összegeztem.

10.- Spongyabob – Ki a vízből!

 

Fogalmam sincs, hogy anno miért adtam rá öt pontot. Öt egész pontot! Valamelyik nap volt „szerencsém” újranézni, és hát tömény gyötrelem az egész. Félelmetes, hogy a mai fiatalságnak ezen kell felnőnie, az pedig már csak hab a tortán, hogy mindez nekik tetszik is. Félreértés ne essék, tisztában vagyok vele, hogy ez egy mese és nem én vagyok a célközönség, de az Agymanók vagy a Shaun, a bárány esetében például a kicsik és a felnőttek is egyaránt remekül megvoltak. (Mi az hogy! Előbbi a kedvenc 2015-ös filmem volt).

 

9. Bérhaverok

(kritika)

Egy olyan vígjátékot néztem meg, ahol főszerepben van Kevin Hart, Josh Gad és Kaley Cuoco. Ezek után mit siránkozok itt? Tulajdonképpen igazad van. Én vagyok a hibás, de nyavalyogni azért még lehet. Szóval itt van nekünk egy kövér pacák, aki lassan házasodni készül, de nincs egyetlen barátja sem, akit vőfélynek(??) kérhet. Így hát bérhaverokat szerez. A történet maga már a 2000-es évek óta vár a megfilmesítésre, a stúdió viszont csak nemrég adta ki a nagyközönségnek. Hogy miért? Van egy tippem.

 

 

8. Pixel

(kritika)

Talán az egyetlen film, ami ígéretesnek tűnt. Tudom, hogy Adam Sandler itt van és szokása szerint megint elcsesz minden lehetséges dolgot, de Chris Columbus nevében azért bíztam, pláne, hogy nem mellesleg a téma szerelmese is vagyok. Elég szégyen, hogy az egész egy néhány perces rövidfilm alapján készült, ami mérföldekkel veri az egész estés mozit. Mi a különbség? Úgy kb. 100 perc meg több tízmillió dollár.

 

7. Végre otthon!

(kritika)

Egy animációs film. Nem gondoltam volna, hogy ennyire gyűlölni fogom, de így alakult. Valószínűleg kakukktojásnak mondható ebben a listában, mert láttam, hogy elég sokan szerették, én viszont nem tudtam megbirkózni vele. Már csak azért is, mert a karakterek elképesztően CSÚNYÁK! De tényleg. Nem elég, hogy bármi eredetit, újat nem tartalmaz és folyamatosan biztonsági játékot játszik, ránézek az egyik szereplőre és nem az jut az eszembe, hogy „juj, vajon most megmenekül? Istenem, mi történik velük? Ez olyan szívszorító.. Mindjárt sírni fogok..”, hanem hogy ezt nekem tényleg néznem kell? Ráadásul elképesztően sajnáltam a rá költött pénzt.

 

6. Üzlet bármi áron

(kritika)

Adam Sandler, Josh Gad, Kevin Hart, Vince Vaughn.. Tele vagyunk A-kategóriás James Stewart leszármazottakkal, nem igaz? Vaugn követte el az Unfinished businesst, ami nem elég, hogy helyenként indokolatlanul undorító, olyan mellékszálakat tettek be, hogy az üzleti úton levő apukának a fia lelkét kell ápolgatnia, ami miatt őt csúfolják. És ezzel egész percek mennek el, úgy, hogy tulajdonképpen semmi érdekes nincs benne, és a fő sztorival sem haladtak semmit, ami egy rossz filmnél irdatlan nagy baj.

 

5. A szomszéd fiú

Az eddig férfiak uralta lista (lásd: előző) most egy női taggal is bővült: Jennifer Lopez úgy hozta az év egyik legrosszabb alakítását, hogy öröm volt nézni. Remélem mindenki tudja mire gondolok. De ettől eltekintve ez egy borzalmas film, konkrétan a saját műfaját sem tudja behatárolni. Mintha csak egy fiatal, ötletekkel teli forgatókönyvíró készítette volna a szkriptet, aki egyaránt akart humort, néhol erotikába csapó romantikusságot és horrort belecsempészni a filmjébe. Mert hogy ez mind benne is van, és még a minőség sem csapongó: az elejétől a végéig borzalmas.

 

4. A szürke ötven árnyalata

(kritika)

Épp hogy nem a dobogón végezte Sam Taylor-Johnson rendező filmje, mely az E.L. James által írt bestselleren alapszik. Nem olvastam a könyvet és szívesen mondanám, hogy a filmet sem láttam és csak azért tettem ide, mert nincs jobb dolgom, de sajnos ez nem így van. Egy hosszú tortúra az egész egy rohadt, mondvacsinált szerződésről, amit vagy aláírnak, vagy nem, és közben kapunk közeliket Jamie Dornan izmairól meg fényes korbácsairól, amikkel az arra járókat náspángolja el jó rendesen. De kit érdekel?

 

3. Elrabolva 3

(kritika)

Az Elrabolva első részét egy korrekt, néhol kifejezetten izgalmas filmnek tartom. A második rész rendesen lerontotta a szériát, Olivier Megaton pedig gondoskodott róla, hogy ne szülessen több alkotás Taken néven. Nem hinném, hogy az elkövetkezendő években lenne valaki olyan bátor/hülye, hogy megpróbáljon életet lehelni ebbe a halott szériába. Ilyen rossz vágást még soha életemben nem láttam. Egyszerűen undorító, amit műveltek, és ezek után még mernek a készítők bárhol is megjelenni.

 

2. A pláza ásza Vegasban

(kritika)

Végre Sandler nagy barátja is csatlakozott, Kevin James. Összeillenek amúgy, mint két poshadt tojás, nem? Mi sem hiányzott jobban, mint 2009 legrosszabb filmjének egy még rosszabb folytatást csinálni. Bevallom, elég náthás voltam, amikor néztem, nem kell mondanom, hogy csak rosszabb lett azután, de azt nem hinném, hogy emiatt bármilyen művészi értékéről is lemaradtam volna. A pláza ásza Vegasban nyíltan a pofádba vágja, hogy nem a te szórakoztatásod a céljuk, mindössze Kevin James újra a vásznon akarta látni magát és persze a stúdiónak sem ártott az a száz millió dollár bevétele. (Az első részhez képest a bevétel amúgy meglehetősen kevés.)

        1. Mortdecai

És hogy kié ez a megtiszteltő díj? Sok rossz filmet láttam az idén, de megkockáztatom, hogy a Mortecai-hoz hasonló teljes káoszt még soha. A legszörnyűbb az egészben az, hogy a kisebb szerepekben is (egykoron) A-kategóriás sztárokat láthatunk, a címszerepben pedig Johnny Depp, aki lassan a tiltólistámra fog kerülni, bár reménykedem már csak a jó visszhang miatt is, hogy a Black Mass legalább egy korrekt film lett.

De ne tereljük el a témát.. A Mortdecai 2015 legrosszabb filmje. Pont. Nem elég, hogy a humor a közelében sincs annak, amit látsz, David Koepp mozijának minden másodpercéről látszik, hogy azokat a poénosnak szánt elemeket is úgy küszködték ki magukból az alkotók, vér és verejték árán.

Egyáltalán mit gondoltak? Hogy Mortdecai lesz az új Clouseau felügyelő? Vagy hogy a moziba járó emberek zombik, és a többi szar film, amit bemutattak már, teljesen elvakította az eszüket olyannyira, hogy már nem tudják eldönteni, mi a jó meg a rossz? Tény, hogy képesek vagyunk sok trágyát megnézni a vásznon, magam sem vagyok másképp, de ez már tényleg túlzás.

 

Futottak még: ChappieTrue Story

Ajánló
Kommentek
  1. Én