Minikritika: Significant Mother, Scream, Weird Loners, About a Boy

SIGNIFICANT MOTHER

Sok mindent elmond a Significant Mother című sorozatról, hogy majdnem négyszáz értékelés alapján csupán 5,2-őn áll az IMDb oldalán. Én még ezt is túlzónak tartom, főleg akkor, ha számba vesszük, hogy egyetlen egyszer sem tudott megnevettetni, elmosolyodni is csak kétszer sikerült, emellett pedig a karakterek 95%-a idegesítő. Valószínűleg azért nem 100, mert azt még leírni is fájdalmas. Három ember irdatlan szánalmas vergődését láthatjuk, az egyik a fiú, a másik az anya, a harmadik pedig a fiú legjobb haverja, aki belehabarodik anyucikába. Azt pedig még nem is mondtam, hogy a drága édesanya a való életben csak 14 évvel idősebb, mint a gyereke, és ennek tetjében még jól is néz ki, szóval garantáltan nem hiszel el egyetlen mondatot sem, ami csak elhagyja a szereplők száját. Kösz nem!

1 rész alapján - 10/3



SCREAM

Ez viszont egy nagyon kellemes csalódás volt számomra, sőt, a pilot egyenesen lenyűgözött. A Scream címről mindenki azt gondolja, hogy bármi köze is van a filmhez, pedig ez nem igaz, méghozzá ez a szerencséje a sorozatnak: borzasztó lett volna ha megint elkezdik folytatni a három rész alatt teljesen kimúló Scream franchise-t, így viszont, egy teljesen új, érdekes alapfelállással és arcokkal működik a dolog. Persze vannak kliséi, mint minden olyan filmnek, amiben legalább kétszer feltűnik egy ijesztő maszk és egy kés, de ha ezen képes vagy túllendülni, remek kis szórakozást tud nyújtani a Sikoly.

7 rész alapján - 10/8



WEIRD LONERS

Négy jobb napokat is látott ember beköltözik egy-egy házba és barátok lesznek. A sztori egyszerű, poénok elvétve, viszont Zachary Knighton egyáltalán nem idegesítő. A Happy Endings-szel ellentétben itt teljesen felszabadultan játszott, talán megkockáztatom, hogy jól is, ami nagy részt annak is köszönhető, és ugyan itt is egy nőcsábászt alakít, egyáltalán nem idegesítő a karaktere. A sorozat amúgy eléggé labilis minőségű, a pilot például, ha vicces nem is, megmosolyogtató volt, de a falra is tudtam volna mászni egy-két epizódtól. Ami azért nagyon ciki, mert az egész évad hat részből áll, és ebből se láttam az utolsót.

5 rész alapján - 10/6



ABOUT A BOY 1-2. ÉVAD

Ennél nagyobb meglepetést szerintem még nem éltem át, mióta nagyban nézem a sorozatokat. Úgy gondoltam kb. egy éve, na próbáljuk meg a pilotot és nézzük, mit hoznak ki a könyvből és a filmből, és bármennyire is szkeptikusan ültem le megnézni, rájöttem, ezt egyszerűen nem lehet nem szeretni. Semmi köze nincs ugyan Nick Hornby írásához, se a filmhez, de akkor is működik: a gyerekszínész ELKÉPESZTŐEN jó, a poénok ütnek, minden szereplő között megvan a kémia és kevés olyan sorozat vagy film képes ilyen jól bemutatni, hogy is működik a férfi-fiú barátság. A második évad már kissé engedett a színvonalból, a hatalmas visszaesésnek köszönhetően, ami leginkább a nézettségben volt érezhető, elkaszálták a sorozatot. Néhány részt, amit forgattak; már le sem adtak, de elérhető az interneten.

20 rész alapján - 10/9